Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice încheiată cu succes în Iași!


 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, în perioada 1 septembrie-13 octombrie 2020 a avut loc o acțiune de informare și colectare a deșeurilor electrice și electronice în Iași, organizată de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, SC Salubris Iași, Agenția pentru Proteția Mediului Iași, Garda de Mediu, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași, Ecoarena, Palatului Copiilor Iași și Fabrica de Print.

Aceasta este o inițiativă dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, care a implicat peste 100 de organizații diferite din peste 50 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului a fost de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil.

În urma campaniei din Iași, aproximativ 65.000 de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate selectiv și trimise la reciclare. Cetățenii din Iași s-au debarasat corect de aparatele electrice fie ducându-le la punctele de colectare provizorii din oraș, fie apelând TelVerde 0800 444 800 – serviciul gratuit de preluare de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurilor electrice.

36 dintre participanții din Iași au fost norocoșii câștigători ai premiilor puse în joc la tombola organizată pe 14 octombrie.  Lista câștigătorilor va fi publicată pe https://www.colecteaza.ro/actiuni-de-colectare/campanie-de-informare-si-colectare-deee-in-iasi-resedinta/, www.ecoarena.ro .

În perioada evenimentului peste 400 de cetățeni au apelat TelVerde 0800 444 800 în căutare de informații despre acțiunea de informare și colectare a DEEE desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice în Iași.

Cetățenii care nu au participat la această acțiune de colectare și vor să scape de deșeurile electrice din casă sau de la birou, pot suna la 0764 399 39 (număr cu tarif normal) sau gratuit la TelVerde 0800 444 800 – serviciul național de colectare gratuit de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Acesta este un SERVICIU PERMANENT de care cetățenii din Iași pot beneficia, printr-un simplu apel la TELVERDE 0800 444 800!

Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă la TelVerde 0800 444 800, veți fi contactat de Serviciul Local de Colectare Iași. Împreună veți stabili ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare. TelVerde 0800 444 800 este un număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice. Acestea au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe http://www.colecteaza.ro și pe http://www.facebook.com/asociatiarorec.ro

Pentru detalii și informații despre campanie vă invităm să luați legătura cu reprezentantul Serviciului Local de Colectare Iași, dna Simona Ghiga, la numărul de telefon 0745 302 094.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.