”Innovative, Recreational and Stress Empowerment Strategies” (JOY),
Proiect Erasmus + Parteneriat Strategic in domeniul Tineretului,
Nr. 2020-1- RO01-KA205 -078667
În perioada septembrie 2020 – august 2022, Palatul Copiilor Iaşi implementează Proiectul european Erasmus+ ”Innovative, Recreational and Stress Empowerment Strategies” (JOY), din cadrul Strategiei alături de instituții partenere din Romania, Franța, Norvegia, Estonia, Lituania.
Proiectul vizează identificarea factorilor de stres, reducerea efectelor acestuia, creșterea incluziunii școlare în rândul elevilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-20 de ani, precum și dezvoltarea competențelor care le vor permite să contracareze efectelor sindromului de burnout, manifestat tot mai des în rândul tinerilor. După parcurgerea primului an din proiect au fost realizate trei din cele cinci produse intelectuale, prin contribuția membrilor echipelor internaționale partenere în proiect din cele cinci țări menționate mai sus. Primele produse realizate:
IO1 Curriculum pentru abilitățile de prevenire și gestionare a epuizării tinerilor
IO2 Materiale de formare a abilităților de prevenire și de gestionare a abilităților de tineret
IO3 Set de instrumente pentru ateliere de conștientizare și terapie pentru tineri
Echipa de management a proiectului Joy din Palatul Copiilor Iași a realizat cel de-al doilea newsletter 2 cuprinzând aspecte din activitățile realizate pe parcursul implementării activităților propuse în ultimelor două materiale IO2 și IO3.
In următorul an vom realiza alte două produse intelectuale:
IO4 Colecția de recuperare a burnout-ului pentru cele mai bune practici pentru tineri
IO5 Liniile directoare pentru tineri pentru învățarea eficientă și planificarea carierei.
– Ne pregătim pentru Cursul internațional ”Formare a abilităților de prevenire și de gestionare a epuizării tinerilor” , o modalitate de formare pe termen scurt, susținut de cercetători internaționali din Franța la Nice, în luna decembrie 2021, la care vor participa câte 4 profesori din fiecare instituție parteneră în proiect. Sperăm ca prin cele invățate și transmise grupurilor țintă, acesta va avea un impact important asupra lucrătorilor de tineret, profesori, formatori, părinții care se ocupă de tinerii afectați de epuizare sau dispuși să se implice în protejarea sănătății mintale a copiilor, sau de echilibru și calitatea vieții.
Impactul așteptat: Rezultatul va fi un pachet de formare funcțional care va fi utilizat pentru sesiunile de formare față în față, precum și pentru formarea online pentru lucrătorii de tineret, profesori, formatori, părinți în contact cu copiii și tinerii cu privire la modul de depășire a efectelor negative presiunii societății, familiei și școlii și utilizarea dezechilibrată a resurselor fizice și intelectuale ale copiilor și pentru a spori dezvoltarea lor optimă și performanțele școlare.
De asemenea, vor avea loc în următorul an, până în luna iunie 2022:
-două reuniuni transnaționale, în Norvegia și Lituania, (vor lua parte câte 2 profesori din fiecare școală/ asociație parteneră);
– o activitate de învățare pentru 24 de tineri (adolescenți, lucrători de tineret, câte 4 din cadrul fiecărei instituții partenere în proiect).
Prin activitățile proiectului JOY și, în urma cursurilor internaționale de formare a formatorilor din Franța, ne propunem să dezvoltăm și o serie de abilități pentru combaterea stresului în rândul tinerilor afectați tot mai mult de sindromul burnout-ului.
Gabriela Andrei – Coordonator proiect Erasmus +, (JOY), ”Strategii inovatoare, reacreative si antistres pentru tineret”
(0724 073 365)
0 comentarii